Consilierii din Medgidia nu au sânge-n instalație! PSD-istă, PNL-istă, bașca butnaristă…

Ce a  fost, ieri, la ședința Consiliului Local Municipal Medgidia se cunoaște. Primarul a convocat consilierii în ședință extraordinară, în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei”, iar reprezentanții PSD, PNL, precum și “inegalabilul”  Marian Butnaru au lipsit. Urmarea? Nefiind cvorum, ședința nu s-a putut desfășura.  „Curajoșii” nu și-au făcut apariția! S-au fofilat efectiv pentru a nu da ochii cu medgidienii veniți în număr mare să apere interesele urbei. Adică acele interese din cauza cărora  pe consilierii pesediști, peneliști, bașca butnariști îi doare în cot. Ca să nu fac referire directă la altă parte a organismului. Adică la aia cu care tratează, nu de puține ori, problemele municipiului.  

Nu am habar dacă aceștia s-au bătut pe burți politice crezând că astfel au demonstrat cât de forțoși sunt, dar știu sigur că au dovedit că nu au sânge în instalație. Fie ea PSD-istă, PNL-istă sau butnaristă.  Păi, dacă ar fi avut un dram de bărbăție… politică ar fi fost prezenți la ședință , având astfel oportunitatea să își susțină zisele pe care le îndrugă doar atunci când se află  în spații  ce nu presupun și prezența masivă a  medgidienilor  

Ar fi putut, spre exemplu, să îl contrazică madam Vlădescu pe primar, atunci când acesta le-a adus la cunoștință celor prezenți în sală că, până în 2016, conturile primărie erau blocate , iar datoriile se întind până în 2030, că existau 57 de litigii, că policlinica stătea să cadă, că spitalul era în faliment sau că la societatea de salubrizare era înregistrată o evaziune fiscală de 64 de miliarde. Măcar așa, puțin, din vârful buzelor rujate pesedist! Căci, sincer vorbind, în gura mare chiar nu ar fi avut cum, în condițiile în care aceasta este realitatea demonstrabilă oricând. Realitate pe care duduia  mai sus menționată, viceprimar și în mandatul anterior, o  cunoaște foarte bine.  Așa că a preferat tactica struțului. Penată care, cu mintea-i păsărească, crede că  dacă își bagă capul în pământ  s-a ascuns și nu o mai vede nimeni. Uitând că i-a rămas afară fundul…  

La fel de bine, ar fi putut să îl contrazică și Marian Butnaru pe primar, atunci când acesta   a anunțat că au fost plătite datorii de 200 miliarde lei și au fost atrase finanțări de 100 milioane euro -bani publici și privați-  că spitalul se renovează, drumurile se asfaltează, sportul funcționează, că au fost acordate beneficii unor categorii sociale și, chestiune foarte importantă, nu au mai fost făcute datorii. Măcar așa, puțin, pe sub mustața-i zburlită de atâtea bâlbe agramate!  Căci prin propoziții( fie ele și fără acord între subiect și predicat)  spuse cu voce tare chiar nu ar fi avut cum , în condițiile în care a fost părtaș la toate aranjamentele și permutările puse la cale de fostele administrații locale, cele care au lăsat medgidienii înglodați în datorii, atât de mari de vor plăti și copii și nepoții lor. Așa că, împreună cu mustața aferentă, a preferat tactica urangutanului. Mamifer care, cu mintea-i de primată, crede că, atunci când plouă, se poate ascunde de stropi cu o coajă de banană pusă pe cap. Omițând, însă, că-i pot fi udate labele…   

Ar fi putut și Vlădeasca și Butnaru plus ceilalți consilieri Gică Contra să vină în fața medgidienilor, prezenți în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei”, măcar pentru a explica, cu argumente  de ce s-au opus inițiativelor lui Vrabie.  Măcar așa, puțin, bolborosind ca niște veritabili populiști ! Căci de spus ceva răspicat nu prea aveau cum, în condițiile în care  au păgubit, votând împotrivă,  cetățenii ai căror interese erau obligați să le  protejeze. Așa cum au făcut în cazul reducerii costului pentru apă la 50%, inițiativă care le-ar fi adus medgidienilor avantaje de pe urma unicei bogății rămasă în zonă. Așa cum au procedat cu fabrica ce  se dorea a fi deschisă pe terenul de lângă pompieri, investiție ce asigura locuri de muncă.

Așa cum au considerat că trebuie să acționeze în problema casei de avocatură care trebuia să fie angajată în litigiul cu fosta societate de salubrizare. Societate care poate face  o gaură de 6 ( șase) milioane de euro  în bugetul primărie! Pentru ca această posibilitate să fie contracarată, cu succes, în instanță era necesară sumă de  250 milioane lei vechi. Sumă nevotată de inconștienții consilieri, dispuși să piardă municipalitatea șase milioane de euro. Sumă achitată din buzunarul primarului.   

Așa cum au făcut în privința inițiativei ce dorea să stopeze una dintre “minunile”  din 2015.  . Atunci când s-a votat ca în centrul Medgidiei să nu existe terase, excepție făcând cea a lui Marian Butnaru! Aberație mai mare nici că se putea pune la cale, când în toate orașele civilizate din România sau de oriunde , aceste zone sunt împânzite de terase și locuri de agrement. Dar cum trebuia protejate interesele lui…  “Tanța  și Costel “ și cum, în acea perioadă , corb la corb nu și-au scos ochii politici, aberația a fost votată. Acum, când s-a dorit ca lucrurile să fie puse pe un făgaș normal, PSD și PNL au votat împotrivă, protejând interesele Butnarului. Nebăgându-le, însă, în seamă pe cele ale medgidienilor. Așa cum au făcut cu inițiativa referitoare la organigrama din primărie,  lăsând astfel cetățenii să nu beneficieze de servicii eficiente în instituție, cu cea referitoare la câinii fără stăpân. Liberi acum să “capseze”  pe oricine.   

Ar fi putut , de asemenea,  să  vină toți acești “curajoși”, în frunte cu Vlădeasca și Butnaru, să le explice medgidienilor, cei care vor suporta inconștiența lor, cum vor reuși să   reducă, în 2019,  taxele cu 70% , dar și  să plătească datoriile, să finalizez reparațiile la spital și să dezvolte sportul local, plus multe altele ce trebuie făcute în municipiu. Nu de altceva, dar când primarul a propus să fie păstrate la nivelul din 2018, ei s-au opus.

Nu în ultimul rând, ar fi putut să aibă demnitatea de a veni în fața cetățenilor prezenți, ieri ,la ședința de  Consiliul Local și să dea socoteală pentru mizeriile pe care le aruncă peste o chestiune dragă lor și de care sunt foarte mândri: Clubul Sportiv Medgidia. Cel care cu un buget de 35 miliarde lei a adus numeroase medalii, performanțele fiindu-i recunoscute pe plan național, în timp ce cel de la Cernavodă, oraș cu jumătate secții de sportivi și cu performanțe mai modeste, a avut un buget de 28 de miliarde.   Nu de altceva, dar prea le aleargă… gurile, făcând vorbire despre te miri ce ilegalități  făcute la CSM. Și asta în condițiile în care raportul Curții de Conturi a fost clar: 0 abateri financiare.     

Ar fi putut să vină la ședință , dar nu au făcut-o. Au adoptat tactica iepurașului. Au luat-o la fugă de teama asumării responsabilităților față de cetățenii municipiului Medgidia. Crezând că, astfel, nu se vor vedea frunzele morcovilor înfipți într-o anumită parte a corpurilor …politice.

S-au văzut și le-au văzut toți cei care au fost prezenți în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei”. Toți  cei care i-au huiduit cerându-le, răspicat, demisia….  S-au văzut și le-au văzut și toți cei care, chiar dacă nu au putut fi prezenți, sunt , cu sufletul alături de oraș. Și ei îi vor huidui. Nu peste mult timp, la urne !    

 Măriuca Androne

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )