Comisarul-şef Constantin Dancu a ieșit la pensie! Cine preia comanda IPJ Constanța?

Începând de astăzi, de 1 iulie 2020, comisarul Constantin Dancu este… pensionar. Așa după cum singur a precizat, șeful IPJ Constanța a ieșit la pensie, 30 iunie 2020, fiind ultima sa zi de muncă.

Prima, în calitate de șef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, a fost în  2018. Atunci când, în urma câștigării concursului desfășurat în luna mai, a preluat comanda IPJ.

Constantin Dancu a activat în cadrul Poliţiei din 1991. A deținut funcţia de şef Birou Poliţie Rutieră şi adjunct al Secţiei 1 Poliţie. În 2005 a fost numit la conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţ, funcție pe care a deținut-o până în 2018 , fiind unul dintre cei mai longevivi șefi de serviciu.

Se pare că de la momentul pensionării lui Dancu , la conducerea IPJ Constanța va fi imputernicit, conform procedurilor,  Mircea Vizitiu cel care a fost şef al Secţiei 3 Poliţie, dar și adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța. Vizitiu va rămâne la comandă până la momentul la care va fi numit noul inspector șef. Cel care, așa după cum susțin surse din IPJ Constanța, nu este din Constanța ci din  Dolj.

Trebuie reamintit faptul că IPJ are o istorie interesantă în privința locului din care au provenit inspectorii șefi ai acestei intituții, mare lor majoritate fiind de oriunde numai din Constanța nu!

Mai trebuie precizat că din 1990 până în prezent, la comanda  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța s-au perindat 17 șefi. Aritmetric vorbind, fiecare dintre ai  având un mandat de 1, 7 ani.

Istoria instituție arată, însă, că au fost inspectori șefi care nu au sta la comandă mai mult de șase luni.

PS

proconstanța.ro îi urează comisarului șef Constantin Dancu să beneficieze muuuuuuuuuuuuuuulți ani de pensie!  

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )