Cine se aseamnă se adună. Răzvan Filipescu plagiază mai abitir ca Victor Ponta!

PLAGIÁ vb. I. tr. A lua, a fura ideile, expresiile, invențiile cuiva și a le prezenta drept creații proprii; a publica pe numele său fragmente din lucrarea altuia; a comite un furt literar. [Pron. -gi-a, p. i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. plagier].

Că face zâmbre alături de Victor Ponta, ca și  Mircea Dobre de altfel,  pe panourile semi electorale ce au împânzit Constanța, este de înțeles. Nu de altceva, dar plagiatorul Victor Ponta este un personaj politic cunoscut, pe când Răzvan Filipescu nu poate fi mai mult decât este: un ilustru anonim!

Presupunând, probabil, că plagiatul este cheia succesului politic, Filipescu a recurs la metoda pe care al lui președinte de partid  a folosit-o…fără success. Și asta pentru că s-a  declarat, oficial,  că fostul premier al României a comis un FURT. Intelectual, drept este, dar tot FURT.

Un HOȚ de idei, mai puțin intelectual, se dovedește a fi și candidatul Pro România pentru șefia Consiliului Județean Constanța. Un HOȚ jalnic de altfel, în condițiile în care construirea unui Spital Clinic de Urgență pentru Copii  chiar în curtea Spitalului Clinic Judetean de Urgență este proiectul actualului președinte CJC, proiect anunțat  cu ceva timp în urmă.

Ca un HOȚ care-și respectă “blazonul”, Filipescu și-a trecut proiectul pe persoană…politică, adăugându-i ceva în plus. Nu va fi un singur imobil, ci două. Uauuuuuuuu! Și va avea  surse alternative de energie, fie geotermal, fie pe bază de panouri solare. Uauuuuuu, Uauuuuuu!

Precum un HOȚ adaptat la noua tehnologie, candidatul ProRomânia la președinția CJC, și-a îmbrăcat FURTUL în poleiala imaginilor realizate pe calculator. Nu am habar cât l-a costat  “minunea” asta, verde futuristă, dar îl asigurăm că un desenel de acest gen putea fi făcut și de un absolvent de liceu de specialitate. Drept este că băietanul nu ar fi avut licență de Adobe Illustrator, spre exemplu, dar cum HOȚ la HOȚ nu-și scoate ochii, ce mai conta un “amănunt” de acest  fel!

Preocupat să dea o brumă de originalitate proiectului FURAT, Filipescu a omis să precizeze o chestiune foarte importantă. De unde va lua bani pentru construcția Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ?

I-a scăpat HOȚULUI o informație publică, anunțată de actualul președinte al Consiliului Județean Constanța încă din martie 2020. Moment la care Marius Horia Țuțuianu a anunțat că instituţia pe care o conduce este în negocieri cu Banca Mondială de Dezvoltare, pentru un împrumut destinat construirii unui spital de pediatrie.

“Conform unui proiect preliminar, spitalul de pediatrie urmează să fie construit în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pe o parte din parcare şi o bucată din parc. Ulterior, bucata de parc va fi refăcută, pe un alt teren.”, declara, în data de 05.03. 2020, Marius Horia Țuțuianu.

Să anunți în data de 24 iulie 2020 că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este proiectul tău  de suflet, este și PLAGIAT și HOȚIE. Chiar dacă afirmația pare a fi un pleonasm…

În rest, s-auzim și de idei originale Filipescule, căci de PLAGIATORI precum președintele partidului din care faci parte, dar  și… secretarul general adjunct al PRO România ( Filipescu pre nume de fost pesedist) s-au cam săturat constănțenii.

Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )