Chiar nu mai aveți nici un Dumnezeu? Deschideți bisericile, acolo este casa Lui!

Cred în Dumnezeu, dar nu m-a îmbătrânit drumul bisericii. Așa după cum, nu de puține ori, spuneam, zâmbind. În ultima perioadă, mi-a înghețat zâmbetul pe față. A devenit grimasă. De revoltă! De neputință!

De revoltă, pentru că într-o țară în care 86,5% din populație este ortodoxă, s-au găsit niște personaje care au stabilit că slujba de Înviere pentru credincioși se face… fără credincioși în biserică și că lumina sfântă se poate teleporta singurică în fiecare casă. Și asta în condițiile în care, cu doar o zi înainte, milioane de românii, cu sau fără mască, cu sau fără mănuși, nerespectând distanțarea socială în fața caselor de marcat, s-au bulucit, unii suflând în ceafa altora, la hipermarketuri, supermarketuri și alte marketuri. Da, știu ce veți spune: de acolo și-au luat hrana. Dar la hrana spirituală într-o țară în care imoralitatea, amoralitatea, minciuna, și perversitatea de orice fel au devenit politici de stat și practici sociale, v-ați gândit?

Știu, vor sări mulți de poponeț în sus! Politicieni, reprezentanți ai vieții medicale ( nu neapărat medici) și chiar onorați exponenți ai mass media, susținând că așa le-au salvat viața celor care doreau să participe la slujba de Înviere și să-și ducă lumina sfântă acasă. Asta neînsemnând că nu o au în suflete, așa după cum “doct” ne explicau te miri ce specialiști în ale ortodoxiei.

V-ați gândit, fie și o secundă, stimați politicieni, reprezentanți ai vieții medicale ( nu neapărat medici) și chiar onorați exponenți ai mass media, că pentru credincioșii viață însemnă, înainte de orice, prezența în casa Domnului în noaptea Învierii pruncului Său? Că învierea lui Hristos înseamnă Viață?

Chiar nu s-au putut trasa, în curțile bisericilor și în prejma alor, acele benzii care stabilesc distanțarea socială? Chiar nu s-au putut mobiliza jandarmi, armata sau orice altă formă de pază și supraveghere, pentru a fi prezentă în preajma bisericilor? Căci măști și mânuși, vă garantez că găsea și cel mai sărac credincios care dorea să participe la Înviere!

De revoltă, pentru că nu puțini au fost cei care i-au catalogat pe ortodocși practicanți drept adunătură de proști, moși și babe care nu sunt la curent cu tehnologia. Hai, nu mai dați ochii peste cap voi cei care gândiți așa, dar o șușotiți pe la colțuri, sau cei care va umpleți wall-uri pe paginile de FB cu “panseuri” de acest gen!

Dând la o parte faptul că în biserică intră profesorul universitar alături de femeia de serviciu de pe scara blocului, precum și imberbul de la etajul 3 împreună cu pensionarul de la parter, v-ați gândit, voi care  aveți altarul pe tastatura laptopului sau pe telecomanda televizorului, că al lor este Biserica? Acolo unde se întâlnesc cu Dumnezeu. Acolo unde, pentru milioane de români, este casa Lui !

De neputință pentru că, teamă îmi este, această măsură aberantă se va prelungi și dacă starea de urgență, cea în care toți neaveniții s-au crezut niște mici dumnezei, va fi ridicată. Se va trece la cea de alertă, iar ai noștri decidenți de la nivel local îl vor reloca de Dumnezeu la… prefectură. Sau prin cine știe ce altă instituție. Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!

Cred în Dumnezeu, dar nu m-a îmbătrânit drumul bisericii. Asta nu înseamnă că îl vreau închis. Chiar dacă eu nu l-am bătătorit, din varii motive. Milioane de românii vor să pășească pe el, ori de câte ori doresc să intre în casa Domului și să se simtă aproape de EL.

Dacă nu ați înțeles asta- stimați politicieni, reprezentanți ai vieții medicale ( nu neapărat medici) și chiar onorați exponenți ai mass media din țara în care imoralitatea, amoralitatea, minciuna, și perversitatea de orice fel au devenit politici de stat și practici sociale, timp în care pe biserici se pun lacăte – măcar uitați-vă la filmulețul de mai jos…

Nădejdea mea este Tatăl, Scăparea mea este Fiul, Acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, Slavă Ție.Fiți tari fraților și surorilor în credința voastră.Nu vă poticniți, Dragostea este Arma supremă în orice luptă. Deci la luptă, Iubiți necontenit.

Publicată de Banu Claudiu pe Duminică, 3 mai 2020

Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )