Ce face jupânul județului, dacă nu vrea referendum la Medgidia? Dă ordin la prefectură și poliție!

REFERÉNDUM, referendumuri, s. n. Consultare directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general. – Din lat. [ad] referendum, fr. référendum.

Referendumul local se organizează în patru cazuri diferite: consultarea cu privire la unele probleme de interes local deosebit; consultarea cu privire la modificările unităţilor administrativ-teritoriale; consultarea cu privire la demiterea primarului; consultarea cu privire la demiterea consiliilor locale.

Potrivit art. 55, alineat 3 din Legea 215/2003, referendumul pentru dizolvarea consiliilor locale se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale.

Au fugit de plebiscit mai abitir ca șoarecii  din calea motanului 

Oricine citește cele trei paragrafe de mai sus  având bunul simț politic  la purtător,  trebuie să recunoască faptul că referendumul privind demiterea consiliului local Medgidia este mai mult decât îndreptățit. În condițiile în care atitudinea consilierilor PSD+PNL ( un fel de USL resuscitat în acest municipiu) blochează în permanență activitatea din primărie ducând astfel la o problemă de interes general pentru toți locuitorii , când demiterea consiliilor locale este stipulată clar în legea 215  și,   când mai  mult de 25% dintre medgidienii  cu drept de vot au dorit acest lucru( procentul rămânând valabil chiar și dând la o parte și așa numitele  inadvertențe găsite pe liste), normal ar fi fost ca, la acest moment, să vorbim despre referendum la timpul trecut. Altfel spus trebuia, deja, să se fi încheiat. Indiferent care ar fi fost rezultatul lui. Nu a fost să fie așa, în primul rând din cauza lipsei de curaj de care au dat dovadă “bravii ”  pesedei  și penelei. Păi , dacă nu le-ar fi tremurat   budigăii politici ar fi acceptat acest referendum, demonstrând, astfel, că ale lor  performanțe administrative , bașca ale lor calități umane îi determină pe cetățeni să îi voteze oricând. În orice moment și în orice condiții ! Au preferat să  fugă din fața plebiscitului mai abitir  ca șoarecii din calea motanului. Și pentru că aceste rozătoare  ( în sensul frust al cuvântului ținând cont de cât au ros din acest municipiu, de-a lungul multor mandate) au făcut ce știu ele mai bine, adică s-au ascuns în găurile  politice, într-u apărarea lor s-a pus în mișcare un mecanism cel puțin infernal. Pare-se că, din nefericire, în acest mecanism , evident, politic, a fost angrenat și prefectul județului. Cel care, numit fiind de guvernare PSD, execută ordinele acestui partid.

Dacă cineva dorește să mă contrazică, adică să pretindă că nu organizația PSD Constanța a fost cea care a făcut  propunerea pentru actualul prefect, să  o întrebe de ministreasa de la Interne. Cea care a primit ordin clar de la partid : numirile de prefecții în toate județele  se fac  doar în funcție de propunerea și cu acordul organizațiilor locale! Și uite așa al nostru prefect  s-a lăsat tăvălit în mizeria politică pesedisto-penelistă de la Medgigia. Mizerie întreținută  de conducerile organizațiilor celor două partide, cei care, dorind să acopere cloaca pesedist- penelistă din acest municipiu, au făcut reclamații peste reclamații la poliție   în privința  acestui referendum.

„ Cele două partidele au făcut reclamații, dar nu își  asumă acest lucru. Sunt niște lași,  se ascund prin diverse tertipuri. S-a ajuns ca până și prefectura , care avea atribuțiunea doar de a verifica, să facă politică. Dacă tot s-a ajuns la verificarea semnăturilor pentru acest demers democratic inițiat de mine pentru a nu fi blocat orașul, depun și eu o plângere pentru a fi verificate toate semnăturile depuse în Medgidia la toate alegerile. Constat că deși cetățenii s-au mobilizat, au strâns semnături și și-au manifestat dorința ca acest referendum să aibă loc, reprezentanții partidelor politice, pentru prima dată în România, se opun acestui  demers democratic ”, a declarat Valentin Vrabie, primarul din Medgidia.

Carevasăzică eu am ambiț, domnule, când e vorba la o adică de onoarea mea de.. politician

Șocant este că în acest mecanism murdar a fost antrenată, sau mai corect spus împinsă, și poliția din municipiu. Concret, pe acest subiect , Poliția Medgidia funcționează pe principiul   conform cărui “când țara arde, baba se piaptănă” . Adică, în loc să rezolve problemele grave de infracționalitate existente, a așezat cetățenii la coadă în fața sediului acestei instituții. Motivul? Să-i descoase, să-i preseze, să-i intimideze și, uneori, chiar să-i amenințe în privința semnăturilor date pe listele pentru referendum. Dacă cineva consideră că o întrebare gen “de ce-ai semnat băi, te-a pus primarul?” este un …alint, înseamnă că Poliția a rămas Miliție! Chestiune cu care, presupun, nici un român normal la cap nu poate fi de acord. Și până una alta, drăgălași milițieni ce vă doriți a fi respectați și apreciați , dacă referendumul a fost inițiat de primar, cine mama …MAI-ului ați fi vrut să îi pună?  Madam Dan, din fruntea ministerului ori nea Buda, din vârful Poliție Române!

“Mi-am dorit să-i văd pe polițiști că cercetează cu aceeași celeritate toate sesizările mele. Sesizările despre nedreptăți și hoții au rămas fără răspuns, dar sunt ținuți la coadă și verificați mii de oameni. Până și poliția s-a lăsat târâtă în această situație de jupânul județului”, a menționat Valentin Vrabie, fără a nominaliza cine este jupânul la care face referire. Cum presupunem că multă lume are habar cine este persoana cu pricina și cum credem că își va pune singurel mâna în cap , mai abitir decât chelul din proverb, nu am insistat în aflarea numelui… Insistăm, totuși, doar în a-l parafraza  pe Caragiale și al lui jupân Dumitrache ( fără nici un apropos la vreun Dumitrache de pe meleaguri constănțene). “Carevasăzică eu am ambiț, domnule, când e vorba la o adică de onoarea mea de politician”, pare a fi un slogan potrivit jupânului județului , dacă luăm în calcul maniera în care și-a exercitat influența în privința referendumului.

Cât privește dosarul  penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals, aflat în stadiul de cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanța așa după cum au  afirmat surse juridice, primarul din Medgidia a precizat  că, la acest moment nu are nici o calitate.  “Nu m-a chemat nimeni la nici un parchet.  Oamenii au strâns semnături, eu le-am centralizat, am stampilat  și am semnat  solicitarea în vederea analizări procedurii noastre democratice, iar, apoi, actele au fost depuse la Prefectura Constanța., a declarat primarul Vrabie.

PS

Precizăm că în cazul oricărui referendum,  în subsolul fiecărei pagini, cei care au întocmit listele şi-au asumat pe propria răspundere, sub semnătură conţinutul acesteia. Că, din nefericire, aceștia sunt târâți, apoi, de polițiști zeloși să dea explicații  pentru a fi eliminat din viața publică inițiatorul – în acest  caz primarul-  este doar din vina celui care nu dorește  acest exercițiu democratic. În acest caz , jupânul județului ….

Măriuca Androne

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )