Ce au făcut PNL-iștii în Consiliul Județean Constanța? Zgomot și multă politică !

După ce s-au șuntat unii pe ceilalți, după  ce, nu de puține ori, s-au bălăcărit politic și, nu în ultimul rând, după ce unii dintre ei au votat alături de reprezentanții PSD, consilierii județeni din PNL, PMP și ALDE au pus de-o alianță în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, desfășurată marți, 30 iunie.

Mândri nevoie mare de a lor unitate de acțiune, au reușit să trântească două proiecte  legate mai mult de persoane și, mai mult decât atât, fără soluții  soluții concrete pentru rezolvarea situației pe care au provocat-o.

Astfel, Nicoleta Bercaru, numită director interimar al centrului cultural „Teodor T. Burada”. a fost demisă din funcție, iar aprobarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, managerul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța nu a trecut la vot.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, și-a exprimat punctul de vedere asupra situație puse la cale de consilierii județeni PNL.

„Stimabilii” consilieri liberali și-au descoperit brusc apetențe culturale

“Se dovedește încă o dată, dacă mai era cazul, că înțelegerile politice pe sub masă sunt deasupra derulării unui act administrativ normal și firesc.

Constat cu surprindere că „stimabilii” consilieri PNL și-au descoperit brusc apetențe culturale, chiar dacă niciuna dintre acțiunile acestora nu a demonstrate, de-a lungul timpului, că sunt preocupați de realele probleme ale instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța.

Personal mă întreb până unde poate merge interesul politic în defavoarea unor instituții care au nevoie la acest moment de soluții concrete, nu de bătălii politicianiste. Este inadmisibil să lași o instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța fără conducere, aruncată în haos de consilierii PNL, care nu au venit și cu soluții concrete pentru rezolvarea situației pe care au provocat-o.

Cât privește capacitatea și performanțele directorului interimar al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, Nicoleta Bercaru, pentru a nu fi considerat părtinitor, nu fac nicio apreciere, însă îi invit pe consilierii PNL să citească CV-ul doamnei și, nu în ultimul rând, să viziteze Școala Nicolae Tonitza pentru a vedea ce poate să facă un manager implicat în problemele instituției pe care o conduce.

Și dacă tot vorbim de competențe și dacă tot vorbim de performanțe profesionale, poate ne explică și nouă vreun consilier județean, local din PNL sau vreun membru PNL care au fost acestea în cazul numirii lui Bogdan Bola la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, precum și în cazul altor numiri în alte instituții ale statului.

Cât despre situația managerului de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Sorin Colesniuc, consider că ar fi o pierdere de timp să le mai explic unor consilieri PNL, care au gândit strict politic, ce a reușit să realizeze acesta pentru muzeu și îi invit și la MINAC, instituție în care am convingerea că nu le-au călcat picioarele nici măcar înaintea votului de astăzi.

Vreau să va mai spun că dacă atitudini precum cele de astăzi înseamnă unificarea dreptei, cu regret și strângere de inimă îi anunț pe cetățenii județului Constanța că posibilitatea ca acest hibrid politic să preia frâiele administrative se va dovedi o catastrofă în toate aspectele vieții lor.

La final, vreau să reamintesc, nu neapărat consilierilor PNL a căror memorie politică lasă de dorit, cât fiecărui cetățean al acestui județ că eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, încă de la preluarea mandatului, m-am implicat împreună cu echipa în toată problematica instituțiilor din subordine, stare de fapt care s-a concretizat în creșterea calității vieții constănțenilor, sub toate aspectele ei. Nu același lucru se poate spune despre consilierii liberali, cei care, în patru ani, nu au făcut altceva decât zgomot și multă politică într-o instituție în care ar trebui să primeze interesul cetățeanului.”, a precizat Marius Horia Țuțuianu, președinte CJC.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )