Când datul cu mătura în Bisericuțele de Cretă devine Cultură, imoralul politic Iorga Palaz vorbește despre moralitate !

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz pre nume PMP-ist, vrea să-l înlăture pe Sorin Colesniuc de la conducerea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Unul dintre argumentele Palaz-ului este legat de moralitate! Cea de care, cică, Sorin Colesniuc nu ar da dovadă pentru că și-ar fi rotunjit veniturile prin funcția dobândită.

Nu avem habar dacă este vreun dram de adevăr în zisele acestuia, dar, în așteptare dovezilor pe care le invocă, suntem curioși dacă PMP-istul va spune ceva despre moralitatea din propria-i istorie politică administrativă. Și nu numai.

Dacă directorul MINAC nu dă dovadă de moralitate, ce a făcut monseur Iorga atunci când a furat curent electric pentru beach bar –ul aferent,  cum se numește? Nu cumva lipsă de moralitate concretizată prin rotunjirea veniturilor personale în condițiile în care a plătit kilowattul ca și consumator casnic, adică mai puțin decât prețul pentru consumatorii persoane juridice? Sau cel care și-a umflat teșchereaua din doare cu diferența de preț este un șmecher, în timp ce alții sunt imorali ?

Până una alta,  dacă tot ține morțiș Iorga Palaz să identifice paiele imorale din ochii  unora, de ce nu-și vede, înainte de orice, bârna din retina-i politică ? Că doar nu crede că l-ar cataloga cineva drept un heruvim cu privirea lăcrămoasă după ce, ca un “demn” reprezentant al unui partid de dreapta, a făcut alianță în Consiliul Județean Constanța cu PSD,  partid de stânga.  Și asta doar pentru a sta de-a stânga ( chiar aceasta îi este poziția la prezidiu în timpul ședințelor) președintelui CJC, în postură de vicepreședinte al instituției. Poziție din care a jucat sârba intereselor personale, de grup ori de partid.

Acum, s-a prins în hora dreptei unite, acolo de unde a început să emită chiuituri la adresa pesediștilor alături de care a stat preț de un mandat, perioadă în care i-a stuchit pe liberali cu patos și abnegație politico -administrativă. Dacă ar avea cineva curiozitatea să citească stenogramele ședințelor în care PMP-istul șef îl urechea pe liberalul Marian Crușoveanu sau îl admonesta pe actualul prefect George Niculescu în vremea când acesta era un simplu consilier penelist, și-ar scuipa în sân. Și și-ar spune “ptiu drace”, văzând cum, la acest moment, aruncă bezele către PNL.

Nu că liberalii nu ar face zâmbre în condițiile în care înlăturarea lui Colesniuc ar însemna numirea unui alt director, dispus oricând să aprobe descărcări arheologice pe bandă rulantă dezvoltatorilor imobiliari de sub sigla PNL. Ăia despre care se spune că sunt niște “minunate” icoane de pus la închinat. În dreptul Lupoaicei, eventual…

Sau la Mangalia, acolo unde primarul penelist al municipiului abia așteaptă un director devotat cauzei de partid, astfel încât să-și mulțumească dezvoltatorii din zonă, care nu își pot înălța construcțiile din motive de “cataroaie”  istorice peste care Colesniuc nu acceptă să fie trântite te miri ce hoteluri, pensiuni sau viloaie. Să mai adăugăm faptul că în MINAC se “antrenează” deja doi ipochimeni să-i ia locul actualului manager?

Nu mai spunem, dar nu putem să nu precizăm că,  despre unul dintre se zice că și-a Mototol…it carnetul galben de partid cu ceva timp în urmă, dispus fiind să primească altul, iar celălalt s-a săturat de Băje..nia unei funcții prea mici pentru ale lui aspirații.

Spunem, însă, că motivul pentru care Iorga Palaz vrea să îl mazilească pe Sorin Colesniuc nu are nici o legătură cu nota directorului MINAC la evaluare, nici cu așa zisa lipsă a unor proiecte și nici măcar cu moralitatea. Este vorba, pur și simplu, despre ambâț și răzbunare.

Ambâțul lui Palaz, cel care a dorit, pentru imaginea-i de politician implicat, să arate că are soluții în problemele de Cultură ale județului. Adică pentru Bisericuțele de Cretă de la Murfatlar, moment la care s-a apucat să le curețe cu…mătura, lopata  și roaba!!!

Răzbunarea lui Palaz, cel care nu a iertat faptul că managerul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, specialist totuși, nu l-a lăsat să-și facă numărul până la capăt. Adică până la distrugerea lor cu… mătura, lopata  și roaba!!!

Dar când  datul cu mătura în Bisericuțele de Cretă devine Cultură, la ce să ne mai așteptăm…

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )