Bilanţ tragic la Strasbourg: patru morți și 11 răniți, dintre care șapte în stare gravă

Așa după cum a anunţat poliţia,  bilanţul atacului armat comis marţi seara în apropierea unui târg de Crăciun din Strasbourg a crescut la patru morţi,  conform Reuters.

 Atacatorul de la Strasbourg, în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S” şi care ar fi fost încercuit de forţele de ordine, cu care s-a implicat într-un schimb de focuri de armă, urma să fie arestat marţi dimineaţa de către jandarmi, dar nu se afla acasă, potrivit unei surse apropiate dosarului, relatează Le Figaro.

Potrivit Primăriei din Strasbourg, o operaţiune era în curs, la miezul nopţii de marţi spre miercuri în Place Broglie, în centrul istoric al Strasbourgului. ”Există o suspiciune adeverită cu privire la o a doua persoană” care ar fi implicată în atacul armat, iar atacatorul era căutat în continuare.

Potrivit prefecturii Bas-Rhin, 11 persoane au fost rănite în atac, dintre care şapte se află în stare gravă.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat că atacatorul, în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S”, este cunoscut pentru fapte de drept comun. Ziarul scrie, citând o ”sursă bine informată” că autorul atacului armat ar fi încercuit de forţele de ordine. El este înarmat, a confirmat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro, şi a fugit de la faţa locului pe jos. Niciun complice nu a fost identificat pentru moment.

Atacatorul a fost rănit de militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle înainte să fugă, potrivit unei surse din cadrul poliţiei citate de AFP. El s-a baricadat pe rue d’Epinal, iar schimburi de focuri de armă au fost auzite, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului s-a seziat cu privire la faptele comise marţi seara la Starsbourg. ”O anchetă a fost deschisă, sub acuzaţia de asasinate, tentative de asasinat în relaţie cu o întreprindere teroristă şi asociere de răufăctori terorişti criminală”, a declarat o sursă din cadrul Parchetului pentru Le Figaro. Ancheta a fost încredinţată SDAT, DIPJ Strasbourg şi DGSI.

Pe de altă parte, sediul Parlamentului European (PE) a fost izolat. Personalul a fost consemnat înăuntru, potrivit unui purtător de cuvânt al PE Jaume Duch.  Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a dat asigurări, într-o scurtă conferinţă de presă, că autorul este ”cunoscut în drept comun”.

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )