Barna este un mincinos, un hoț! Cine nu crede, să-l întrebe pe… Teodorovici

Proiectele de incluziune socială cu bani europeni, „SES-am deschide-te”, „Punți Comunitare” și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, în care a fost implicată şi firma Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare a lui Dan Barna, sunt verificate de Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă al Guvernului (DLAF), potrivit unui răspuns al DLAF la o solicitare de presă făcută de reporterii Riseproject.ro.

Beneficiarul proiectelor „SES-am deschide-te” și „Punți Comunitare” a fost Consiliul Județean Alba, iar beneficiarul proiectului „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural” a fost chiar firma lui Dan Barna. Proiectele au fost implementate în 2015. Un an mai târziu, Barna a devenit secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene și a ieșit din firmă.

Riseproject.ro a publicat o anchetă de presă privind modul în care au fost cheltuite fondurile europene din aceste proiecte. Investigația de presă arată, pe de-o parte, că firma lui Dan Barna ar fi direcționat fonduri europene din cadrul acestor proiecte către sora sa și prieteni, iar, pe de altă parte, faptul că, în calitate de consultant, firma lui Barna a avizat documente de plată, chiar dacă beneficiarii finali ai fondurilor ar fi comis nereguli, iar afacerile nu a fost sustenabile și nu s-au dezvoltat.

“Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită. Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna”, a declarat Dan Barna, candidatul USR PLUS la Președinția României.

Referitor la această situație, secretarul executiv al PSD, Eugen Teodorovici, aflat, ieri, la Constanța, a declarat: Barna este un mincinos, un hoț. “De Barna știu sigur că este hoț. Să mă cheme cine vrea, unde vrea”, a declarat Eugen Teodorovici.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )