Asimptomaticii vor fi externați mai repede! Totuși, de ce au fost internați?

Doar în India s-a recurs la această variantă…  

Persoanele infectate cu COVID-19, dar care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice, vor sta internate în spital doar zece zile, fiind trimise apoi în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Demitarul a precizat că va semna, astăzi,   un ordin de ministru în acest sens.

„La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a afirmat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

El a adăugat că ieşirea în comunitate a unui pacient pozitiv este o asumare care trebuie să vină şi din partea Ministerului Sănătăţii, dar şi a pacientului respectiv, în contextul în care România are acum o transmisie comunitară accentuate.

Ministrul Sănătății nu a explicat, totuși, de ce au fost internați forțat acești oameni, în condițiile în care nici o țară din Europa nu a recurs la această modalitate.  Singurul stat în care au fost spitalizați asimmptomaticii a fost India. Dar nici măcar aici nu a fost o decizie la nivel national și, mai mult decât atât, doar după ce asimtomaticii și-au exprimat intenția de a fi internați.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )