ANRE avertizează: Prețul facturilor va exploda!

ANRE cere guvernului o nouă lege sau Ordonanță de Urgență pentru a aproba calendarul de dereglementare în trepte a pieței energiei. Oficialii ANRE atrag atenția că dacă Guvernul nu se grăbește piața se va liberaliza automat la 1 ianuarie, ceea ce va fi „un dezastru”.

„Grija mea este că nu am o confirmare oficială de la Comisie că pot să fac acest plan de  dereglementare. Nu am primit această confirmare în scris, nu am acest plan aprobat printr-o lege, prin modificarea OUG 114, sau a legii 123, și mai avem mai puțin de 40 de zile din acest an până când expiră prețurile pe care le-am dat pentru acest an pentru furnizorii de ultimă instanță. Și timpul este din ce în ce mai scurt și sunt șanse din ce în ce mai mici să avem o modificare a legii”, a declarat vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy-Bege.

ANRE a pus în dezbatere publică două proiecte ce modificau ordinele date la începutul acestui an, când s-a re-reglementat piața energiei electrice pentru consumatorii casnici. CU toate acestea, chiar dacă vor fi adoptate nu va fi suficient pentru ca piața să se poată dereglementa în trepte, și nu brusc, scrie economica.net.

O să explodeze prețurile pentru că furnizorii nu au energie achiziționată acum. Se vor trezi pe 20 decembrie, că nici atunci nu vor avea- 20 decembrie este ultima zi, într-o vineri, când mai putem să aprobăm ceva la ANRE și o să înceapă să caute energie pe piață. Trebuie OUG, pentru că o dereglare bruscă de la 1 ianuarie este un dezastru”, a declarat Bebe.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )