Andrei Bodean, pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă

Șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, procurorul care a făcut investigația în urma căreia Nicușor Constantinescu a ajuns la închisoare și care a instrumentat dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în primă instanță, a declarat luni la ieșirea de la Secția Specială că a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă, conform G4Media.ro

Întrebat de ziariști dacă este o vânătoare de vrăjitoare împotriva DNA, Bodean a declarat: ”Nu aș putea să spun așa ceva”.

Potrivit declarațiilor făcute de Bodean duminică pentru G4Media.ro, cel mai probabil este vorba de un dosar deschis în urma plângerii avocatului Sorin Calaigii, trimis în judecată de șeful DNA Constanța și condamnat atât de Curtea de Apel București, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la închisoare cu executare. Avocatul a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Șeful DNA Constanța a declarat, de asemenea, că ÎCCJ a mai judecat o dată speța în care Calaigii îl acuză că ar fi falsificat înregistrări și ar fi instrumentat ilegal probe din dosar. Judecătorii au respins atunci cererea avocatului și au decis că dosarul a fost instrumentat conform legii.

Sursă foto: Inquam Photos

                                    

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )