Amendamente PNL pentru Constanța: extindere UPU și drum expres Agigea – 23 August

Deputatul Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, precum și deputatul Robert Boroianu au depus două amendamente la legea bugetului de stat.  Ambele amendamente au legătura directă cu județul Constanța, vizând lucrări în acest areal.  Primul  se referă la acordarea unei finanțării pentru extinderea Secției de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, iar cel  de-al doilea la construirea drumului expres Agigea – 23 August, ca rută alternativă la DN 39.

Fundamentate cu finanțare din fonduri externe nerambursabile

Argumentele parlamentarilor liberali constănțeni în susținerea celor două amendamente sunt:

”Primul amendament vizează asigurarea creditelor bugetare necesare, în valoare de 4 milioane lei, pentru demararea lucrărilor de „Extindere a Secției de Primiri Urgențe” a Spitalului Județean Constanța. Investiția nu se regăsește în Legea Bugetului așa cum a fost elaborată de Guvern, însă considerăm că aceasta este o prioritate pentru județul Constanța. Actuala secție de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța deservește peste 400 de mii de cetățeni din regiune, fiind în imposibilitatea asigurării unui act medical corespunzător din cauza lipsei de spațiu.

Al doilea amendament se referă la construirea Drumului expres Agigea – 23 August, ca rută alternativă la DN 39. În acest sens, am propus suplimentarea cu 3 milioane de lei a creditelor bugetare și cu suma de 60 milioane lei a creditelor de angajament pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic, respectiv pentru începerea lucrărilor de construire a drumului expres. Acest proiect va permite preluarea traficului de pe Autostrada A2 spre sudul litoralului astfel încât să nu se mai formeze eternele blocaje în trafic în timpul sezonului estival. Dacă dorim un turism competitiv și de calitate în sudul litoralului românesc trebuie să asigurăm și infrastructura necesară.

Foarte important, ambele amendamente – proiecte au fost fundamentate cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, având șanse foarte mari de implementare, asta dacă nu vor fi respinse, doar din motive politicianiste, de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR”, au transmis parlamentarii PNL Constanța,  Bogdan Huțucă și   Robert Boroianu

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )