Alături de toți polițiștii aflați la datorie și expuși permanent pericolelor

Deputatul PSD de Constanța Radu Babuș, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților iși exprimă profundul regret și consternarea pentru tragicul eveniment petrecut duminică lângă localitatea Recaș, județul Timiș.

„Sunt alături de familia îndoliată și de toți lucrătorii Poliției Române aflați la datorie și expuși permanent pericolelor specifice meseriei. Sper ca cei care comit asemenea crime abominabile să fie deferiti Justiției cu celeritate, justiție care să arate toleranță zero pentru faptele comise împotriva celor care îşi pun viaţa în pericol, în timpul misiunilor pe care le îndeplinesc pentru a fi în slujba cetăţenilor României.

Cu toate acestea, riscurile la care se supun în timpul exercitarii atribuțiilor de serviciu cei din prima linie a luptei împotriva criminalitații trebuie minimizate, în primul rând prin măsuri legislative care să le confere protecție oamenilor legii. Este inadmisibil ca în anul 2019 să se aplice protocoale de intervenție vechi de zeci de ani, iar polițistiii confruntați cu infractori care le pun viața în primejdie să nu poată reactiona prompt și cu anticipație, asa cum se întâmplă în alte țări ale lumii. Va trebui să demarăm demersuri imediate pentru modificarea, eficientizarea și modernizarea protocoalelor de abordare, somare și intervenție a persoanelor suspecte în timpul acțiunilor de patrulare, filtrelor de control și altor acțiuni care îi pot expune pe polițiștii aflați în misiune.”, precizează, într-un comunicat, deputatul constănțean.  

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )