A explodat Cernobîlul în neuronii PNL-iști!  Manipulare ORDINARĂ marca Mihai Lupu

Sinceri să fim, este greu de ținut pasul cu prostiile lui Mihai Lupu, candidat PNL-ist pentru președinția Consiliului Județean Constanța. Prostii pe care, culmea, le vinde ca adevăruri absolute. Așa zise realități în spatele cărora se află cea mai ORDINARĂ MANIPULARE posibilă.

Am trecut, ca jurnalist, prin multe campanii electorale.Unele cu elefanți, altele cu fațade de blocuri văruite la înălțime. Am văzut mulți candidați. Într-o formă sau alta, mai toți vând iluzii sub forma unor  programe electorale care seamănă, nu de puține ori,  cu literatura SF. Într-o formă sau alta, mai  toți vând gogoși electorale pe post de cozonac. Într-o formă sau alta, mai toți aruncă tone de noroi, ca să nu spun altcumva, în contracandidați, timp în care se prezintă precum icoanele de pus la închinat.

Am trecut, ca jurnalist, prin multe campanii electorale și am văzut mulți candidați. Trebuie să recunosc, însă, că nici unul de JOSNICIA lui Mihai Lupu, individ care  a ridicat MINCIUNA la rang de artă politică. Pentru că ale lui procente sunt mult sub cele ale partidului, ipochimenul scos mai abitir ca iepurașul din jobenul Huțucului, atunci  când președintele organizație județene a fugit de candidatura ca dracu de tămâie, se dedă la cele mai jalnice  metode.

Fără pic de rușine sau compasiune. Imagini cu urmările unui dezastru nuclear care a ucis  mii de oameni, alte mii  rămânând mutilate pe viață!!!  

Precum cea referitoare la abandonul școlar. Fenoment real, cu multiple cauze și multiple implicații, pus, însă, de Lupul penelist pe seama social democraților constănțeni. Ca să fie elocvent, întru retorica găunoasă a partidului pe care îl reprezintă, candidatul pentru conducerea CJC, și ilustrează zisele cu un montaj fotografic: în dreapta, respectând doctrina pare-se, o clasă exemplară cu bancii noi și curate bașca sloganul “îmi pasă” pleoștit pe tablă, iar în stânga, locul PSD-ului vinovat de toate cele,  o imagine jalnică cu interiorul unei clădiri care se dorește a fi prezentată, subliminal, drept o școală din județul Constanța. Toate bune și frumos ticluite de Lupu, dacă nu ar fi existat internetul. Cel care, după o banală căutare, devoalează MINCIUNA candidatului.

Imaginea cu școala dărăpănată este de la …Cernobîl. Mai exact, este o imagine prezentată ca ilustrație la un material publicat în The Economic Times, articolul fiind intitulat “Try dark tourism: Cernobyl, Pompeii and other disaster zone that are drawing visitors”. Mai pe românește, “Încercați turismul întunecat: Cernobîl, Pompei și alte zone de dezastru care atrag vizitatorii”!

Nu avem habar prin ce locuri întunecate își petrece Lupul  vacanțele, dar credem  că nu i-au călcat “labele” peneliste prin școlile județul Constanța, în condițiile în care  nu își ilustrează descinderile cu imagini reale și folosește o poză piratată, căreia specialiștii în photoshop i-a schimbat culoarea! Neavând cu ce să-și argumenteze atacul electoral și pentru că mai era puțin și exploda Cernobîlul în neuronii PNL-iști, a recurs la o FĂCĂTURĂ cel puțin jenantă. Fără pic de rușine sau compasiune, a folosit imagini cu urmările unui dezastru nuclear care a ucis  sute de oameni, alte mii  rămânând mutilate pe viața!!!   

Photoshopul nu poate modifica NESIMȚIREA politică!

The Feet of Children Living in Poverty in Uganda, Africa

Și ca MIZERIA politică să fie deplină, același candidat mai folosește o făcătură. Lupul își ilustrază o lăcrămație penelistă față de sărăcia din județul Constanța, transformată într-o “grea sentință ereditară” (ce-o vrea să mai însemne și asta!) cu o poză din…Uganda. Piratată de pe   Nations Encyclopedia, acolo unde a fost publicat articolul “Uganda – Poverty and wealth”. Mai pe românește, “Uganda – Sărăcia și bogăția”. Culmea tupeului penelist este că poza, în care se văd niște  picioare  descălțate în țărână sau cel mult încălțate cu niște jafuri de  papuci, a fost prezentată ca o realitate constănțeană, prin schimbarea …culorilor. Din nou, trăiască photoshopul ! Din păcate, acesta nu poate modifica NESIMȚIREA politică la care recurg unii candidați pentru ca electoratul să nu le observe incompetența…

INCOMPETENȚĂ îmbrăcată în poleiala sloganurilor. Nici acelea originale, în cazul Lupului penelist. În fapt, “Îmi pasă ”, semnul ( sâc!) sub  care candidează la la funcția de Președinte al Consiliului Județean, așa după cum s-a exprimat singurel, este sloganul pictat pe toate pungile cu mită electorală, dăruite de…Marian Vanghelie în campania din 2008, în sectorul 5 al Capitaliei. Mai concret în cartierul Rahova, acolo unde pungile inscripționate cu “Îmi pasă” conțineau telefoane mobile şi cartele telefonice!

Din informațiile noastre, Mihai Lupu este și el un generos când i-o cer interesele de partid, de gașcă sau personale, dar, așa după cum decurg lucrurile, pare-se că nici o sumă nu va fi îndeajuns de mare încât să-i spele gafele monumentale făcute. Și asta pentru că, spre exemplu,  foștii deținuți politici nu sunt de vânzare! Sunt însă foarte revoltați, pentru că un personaj precum candidatul PNL, fără elementare informații despre istoria județului, vrea să introducă în circuitul turistic monumentul de la Straja. În semn de recunoaștere a celor care au fost victime ale comunismului,  jertfindu-și libertatea și chiar viața pe Canalul Dunăre Marea Neagră, pentru valorile morale ale acestui neam!

Dacă, în accepțiunea Lupului, brigadierii UTC-iști care au muncit voluntar la Canal, cei pentru care, de altfel, s-a ridicat în 1980 acest monument, sunt victime ale comunismului, partidul  Brătienilor are o gravă problemă! Iar în ritmul în care candidatul PNL-ist comite cu GOGOMĂNII, nu va fi singura…

Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )