6,37 hectare perdele forestiere plantate în proximitatea A2

Astăzi, joi 14 martie, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a organizat o acțiune de plantare a unor perdele forestiere în proximitatea autostrăzii A2. Acțiunea s-a desfășurat pe raza localității Siminoc din județul Constanța.

Au participat și… au plantat Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, Daniel-Constantin Coroamă, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța, conducerea Direcției Silvice Constanța, reprezentanți ai autorităților locale, silvicultori și elevi Liceului Teoretic Murfatlar. Elevii au sprijinit acțiunea de împădurire ca voluntari.

Au fost plantate 6,37 hectare perdele forestiere, pe o lungime de 2,12 kilometri. La finalul acțiunii, în această primăvara vor fi înființate, în total, perdele forestiere pe autostrada A2 în județele Constanța și Călărași, care vor acoperi o suprafață de 13,11 hectare, pe o lungime de 4,37 kilometri. Pentru realizarea acestor perdele forestiere, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va utiliza 65.540 de puieți forestieri proveniți din pepinierele proprii.

Acțiunile de înființare a perdelelor forestiere se desfășoară în cadrul campaniilor de împăduriri derulate primăvara și toamna de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )