250 de jandarmi constănțeni vor asigura ordinea la ceremonia de Bobotează

Sticlele  cu apă sfinţită,  păzite începând din această seară 

Duminică, 06 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa , ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa. Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmi şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită. De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară.

Totodată, în perioada 05-07 ianuarie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente religioase în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă, astfel:

Sâmbătă, 05 ianuarie, începând cu ora 05.00, jandarmii vor fi prezenţi în zona Catedralei Arhiepiscopale “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde va avea loc oficierea Slujbei Sfintei Liturghii, precum şi Slujba de Sfinţire a Apei.

Tot sâmbătă, oamenii legii vor fi prezenţi la Hârşova pentru a asigura măsurile de ordine publică la procesiunea ce va porni de la biserica “Sfântul Dimitrie cel Nou”, slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari şi aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunării, eveniment religios ce se va desfăşura în zona căpităniei portului Hârşova, începând cu ora 13.30.

Duminică, 06 ianuarie, jandarmii avea în vedere asigurarea climatului de normalitate civică la manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), ce vor avea loc la Medgidia. Slujba se va desfăşura pe faleza canalului Dunăre Marea Neagră, începând cu ora 12.00.

În aceeaşi zi, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor religioase de Bobotează ce se vor oficia la Mihail Kogălniceanu şi Rasova, iar luni, 07 ianuarie, vor fi prezenţi cu acelaşi prilej, în localitatea Piatra.

Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:

– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;

– acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;

– să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )